1. mai på Eydehavn Museet

Eydehavn Med Flagg Og Faner 01B Til Web
Eydehavn Med Flagg Og Faner 01B Til Web
På Eydehavn feires 1. mai, tradisjonen tro, med tog, taler og appell på Eydehavn torg. Eydehavn Museet holder åpent denne dagen fra kl. 14.30 til 16.30. 1. maitoget starter kl. 13.30.

Etter folketoget kl. 13.30 blir det folkemøte på Eydehavn torv med sang ved Arendal handelsstands sangforening, blomsternedleggelse, appell ved Jan Arild Andersen og tale for dagen ved Cecilie Knibe Hanssen, 2. kandidat for Arbeiderpartiet til Stortinget. Slagordet for årets feiring er: Trygge jobber - nytt flertall.

I løpet av dagen er det også kino og leker for barna og kveldsarrangement på Folkets Hus kl. 18.00.

Arbeidernes internasjonale kampdag er en dag for å vise arbeiderklassens styrke og føre fram viktige saker for arbeidsfolk i dag. Den første 1. mai-feiringen i Norge ble gjennomført i 1890. I Kristiania (Oslo) og Kristiansand ble det arrangert demonstrasjonstog.

Fram til 1919 var kravet om en lovfestet normalarbeidsdag på 8 timer 1. mai-feiringens fremste og eneste krav. I 1935 ble 1. mai vedtatt som offisiell flaggdag og i 1947 anerkjente Stortinget 1. mai som offentlig høytidsdag.

Helt fra første stund var maidagen på samme tid en internasjonal festdag, en kampdag og et symbol på arbeiderbevegelsens styrke og enhet.

Eydehavn Museet er et industri- og arbeidermuseum knyttet til industrien og samfunnet her.

Velkommen til Nesgata 11!