I barnas verden

Bilde Barndom Brosjyre2
Bilde Barndom Brosjyre2
I dette opplegget tar vi dere med i utstillingen Barndom, som er laget for barn, og handler om barndom på 1900-tallet. Hvilken verden vil du reise til?

Med tidsmaskinen reiser vi til 1910-tallet, 1960-tallet eller 1990-tallet. Der finner vi henholdsvis Kristian, Tove eller Thomas. De tre barna har forskjellige historier å fortelle, litt etter hvilken tid de lever i.

Dere kan velge hvilken verden dere har lyst til å besøke:

Alternativ 1: Kristians verden

Tar vi turen til 1910-tallet kommer vi til Kristians verden. Der tar vi en tur inn i fotoatelieret, hvor barna kan kle seg ut og bli fotografert hvis de vil. I «gamledager» var det mange som gikk til fotografen for å få bilde av familien, i motsetning til i dag hvor vi tar de fleste bildene selv.

Alternativ 2: Toves verden

Toves verden finner vi når vi reiser til 1960-tallet, og der får dere høre om «søndagsturen» som mange pleide å gå på. Det var viktig å bruke helligdagen til tur, enten det var sommer eller vinter, om det var bærtur eller badetur. Fortsatt er søndagen en turdag og familiedag for mange.

Alternativ 3: Thomas’ verden

I 1990-tallet har Thomas sin verden. Der kan vi finne mye rart som noen har samlet på, både leker og emballasje. Vi tar også en kikk inn på gutterommet til Thomas, og får ser hva han samlet på. De fleste barn samler på ting, enten det er stein, pinner, klistremerker, kort eller bamser.

 

Maks antall barn: 15
Varighet: 60 min

Sted: KUBEN
Kontaktinformasjon ved bestilling:

Kari Helene Kullerud, tlf 37 01 79 19
kari.helene.kullerud@aama.no

Jenny Eik Pilskog, tlf 37 01 79 20
jenny.eik.pilskog@aama.no