Tradisjon & Design

DSC 2584 Web Copy
Laererveiledningen Fingervanter
DSC 2584 Web Copy

Kunst og håndverk

Tradisjon & Design er laget som både et undervisningsopplegg og en
vandreutstilling. For tiden er vandreutstillingen montert utenfor Åpent magasin. Er kunnskap om vår felles kulturarv en forutsetning for egen design?

Vandreutstillingen inneholder:

  • Tre montere med gjenstander knyttet til kunsthåndverk og design fra 1900-tallet, fra Aust-Agder, Norge, og den vestlige verden.
  • Tre bannere med informasjon og tidslinjer som omhandler design, brukskunst og kunsthåndverk.

Åpent magasin

Magasiner er rom hvor gjenstander oppbevares når de ikke er på utstilling.  Magasinene våre inneholder til sammen over 45 000 enkeltgjenstander.  De er innredet med hyller fra gulv til tak, og gjenstander av samme type er plassert sammen, så de er lette å finne igjen.

For å vise den store bredden i samlingene våre har vi laget Åpent magasin. Her vil vi vise store grupper av gjenstander. Fordi det er et magasin står sikkerhet og gjenfinning i fokus.  Det betyr at vi ikke har fjernet merker og merkelapper. Vi har heller ikke sortert bort gjenstander som var uferdige, slitte eller skadet før de kom til oss. 

Denne høsten inneholder Åpent magasin sittemøbler. Det er en stor og variert samling stoler og er en vandring gjennom stilhistorien. Den eldste er en renessansestol fra 1620. Samlingen inneholder også stoltyper som går lengre tilbake, som kubbestol og pinnestol. Den yngste stolen er fra 1970.

"Tradisjon"-delen av Tradisjon & Design ivaretas gjennom Åpent magasin. De fleste stolene er håndlagede av dyktige håndverkere. Tradisjonelle materialer er brukt og tradisjonsrike håndverk som utskjæringer, tredreiing og rosemaling er representert.

Lærerveiledning med forslag til praktiske og teoretiske oppgaver følger med, og kan lastes ned her.

Målgruppe: Design og håndverk

Fag: Kunst og håndverk

Maks antall elever: 25 elever.
Varighet: 2 skoletimer
For-/etterarbeid: Skisser for etterarbeid på skolen kan gjøres her etter avtale.

Kontaktinformasjon ved bestilling:

Kari Helene Kullerud, tlf 37 01 79 19
kari.helene.kullerud@aama.no 

Jenny Eik Pilskog, tlf 37 01 79 20
jenny.eik.pilskog@aama.no

Laererveiledningen Fingervanter