Agderseminaret 2019

Program Agderseminaret 2019 Web
Program Agderseminaret 2019 Web

GRENSELØST AGDER- DET SOM SKILTE OG DET SOM BANDT

Meld deg på her!

1. januar 2020 slås Aust-Agder og Vest-Agder sammen til ett fylke, Agder. Det skjer etter en lang prosess full av gode argumenter, men ikke minst protester og motforestillinger. Etter manges mening er det nå på tide å se framover. Men hvorfor ikke også se oss tilbake?

På årets Agderseminar skal ti historikere og samfunnsforskere kaste et historisk blikk på landsdelen vår, men også ha et nåtids- og framtidsperspektiv. Seminarets første dag åpner med en drøfting av om regionreformen vil styrke Agder som politisk kraft. Det historiske bakteppet for dette utforskes deretter i administrativ og samfunnsgeografisk retning, før alt toppes i to innlegg om valg og representasjon.

Organisasjoner og institusjoner har både hatt ett fylke og begge som geografisk ramme. Hvorfor og hvordan – og hvilke utfordringer det har ført til – er tema for de tre første foredragene på seminarets andre dag. Deretter rettes et kjønnsperspektiv mot landsdelen, før seminaret avsluttes med et skråblikk på den langvarige – og til tider intense – kampen mellom Aust- og Vest-Agder. Er det håp om forsoning?

Programmet for seminaret finner du her

Sted: KUBEN/Aust-Agder museum og arkiv.
Adresse: Parkveien 16, Arendal.
Tid: Torsdag 17. oktober og fredag 18. oktober.
Pris Begge dager: kr. 900,- inkludert lunsj. En dag: kr. 450,- inkludert lunsj. Middag, torsdag kveld: kr. 600 (ekskl. drikke).
Påmeldingsfrist: Bindende påmelding innen torsdag 3. oktober.

Påmelding
Elektronisk: påmelding Agderseminaret 2019.
E-post: postmottak@aama.no (Subjekt: Agderseminaret).
Brevpost: KUBEN, Parkveien 16, 4838 Arendal.

Ved påmelding oppgi følgende:
Navn, e-post og telefonnummer, eventuell institusjon, fakturaadresse. Info om eventuelle allergier. Oppgi om du skal delta begge eller kun en dag (hvilken), samt om du skal være med på felles middag torsdag kveld.

Overnatting
I tilknytning til seminaret tilbyr Thon Hotel Arendal enkeltrom til kr. 1214,- pr. natt, inkl. frokost og kveldsmat. Rom bestilles av den enkelte på: arendal.booking@thonhotels.no eller tel. 37 05 21 62.

Husk å oppgi ressursnr. 24797493.

Agderseminaret 2016 Ny2