Se filmene:

Maskene på Tromøy kirke

maskene på tromøy kirke

Tromøypoteten
tromøypoteten
Fra krig til rock
hove leir - fra krig til rock
Hoveskogen
hove skog

 

hoves historie fra middelalder til i dag

Vi fikk en idé på Aust-Agder kulturhistoriske senter (AAks) om å formidle historie på Hovefestivalen 2008, og vi gjennomførte det. Hoves historie blir vist på festivalen i fire kortfilmer som festivaldeltakerne kan se på skjermer bygd inn i gamle hvitevarer, junkboxer. Dette er web-versjonen av vårt prosjekt. Her ligger filmene, historiene, historiene bak historiene, kildene til historiene, historiene om alle bak hele prosjektet... med andre ord: det du trenger for å få et godt utbytte av de spennende historiene.

Filmene tar for seg middelalderhistorie med fortellingen om maskene i muren på Tromøy kirke, norsk potethistorie med historien om Tromøy-poteten (norges første potet?), naturhistorien om hvordan Hove skog har gått fra tilnærmet utslettelse til en naturperle og historien om Hove leir fra tyskerne bygde leiren i 1941 og frem til Hovefestivalen 2007. Filmene kan du se ved å klikke på bildene i margen... God fornøyelse!

Bøtte med Tromøypoteter

junkboxene
Hva i all verden er en junkbox? Junk, altså søppel, og boks... Nei, det er ingen søppelboks. Man tar gjenstander som er ment for søppeldynga og monterer inn en datamaskin for å kunne spille av musikk, film eller vise bilder eller tekst.
Les mer...

historiene
Filmene viser de spennende fortellingene om hove leir, maskene på Tromøy kirke, Tromøypoteten og hoveskogen, men ønsker du å vite enda mer kan du lese historiene vi skrev som bakgrunn for filmmanusene.
Les mer...

kildene
Uten kilder, ingen fortid. Hadde vi ikke hatt rester fra fortiden hadde vi ikke hatt noen historier å fortelle. Du kan selv se hvilke kilder vi har basert våre historier på. Vi har både brukt litteratur som igjen baserer seg på primærkilder, og vi har brukt primærkilder direkte.
Les mer...