KUNSTUTSTILLING MED NILS KJELL BJELKEMYR

Kunstner Nils Kjell Bjelkemyr (71), tidligere sogneprest og opprinnelig Eydehavnsgutt, stiller ut bildene sine i Eydehavn Museet fra 19 – 22 september

 Nils Kjell Bjelkemyr 11

Bjelkemyr har malt i det meste av sitt liv. I sitt yrkesaktive liv, da han virket som sogneprest i h.h.v. Odda og Brevik, var han etter eget utsagn periodemaler. Nå som han er blitt pensjonist maler han gjerne hver eneste dag. Han hadde sin første utstilling i privat regi for 20 år siden, og har siden stilt ut i gallerier i Porsgrunn, Brevik og Langesund. Nå sist i april-mai stilte han ut hos Gruppe 9 i Brevik.

Som kunstner er han særlig opptatt av landskapsmotiv, men det kan også ligge en videre dimensjon i landskapsbildene hans som kanskje tematiserer menneskets og samfunnets tilstedeværelse i-, og omforming av naturen.

Bilde NKB 22

Oppveksten på Eydehavn og oppholdet i Odda har tydeligvis bidratt til en fascinasjon for industri- arbeidsliv som også kommer til uttrykk i en del av bildene hans. I utstillingen på Eydehavn Museet vil vi kunne se flere bilder med inspirasjon fra arbeidslivet på industribedriftene der.

NKB3

Bjelkemyr maler stort sett med acryl, og kunsten hans er figurativ. Samtidig kan vi se varierende grad av abstraksjon i bildene hans. Fargebruken i landskapsbildene er harmonisk og samstemt.

NKB2 2

Utstillingen varer fra torsdag 19 – søndag 22 september

Åpningstider:

Åpning torsdag 19. sept: Kl 18.00 til 21.00 –  kunstneren forteller litt om utstillingen og bildene

Fredag 20. sept: kl. 18.00 til 20.00

Lørdag 21. sept: kl. 14.00 til 16.00 

Søndag 22. sept: kl. 14.00 til 17.00 – utstillingen avsluttes med kaffe og kaker

 VELKOMMEN TIL EN SPENNENDE OG FLOTT UTSTILLING