Velkommen til åpent tun!

Søndag 23. juni kl. 12.00 -16.00 åpner vi opp de flotte gamle bygningene på Langsæ. Bli med inn på Langsæ gård, i Hesthaghuset og i Klokkebua!

Opplev kontrasten mellom staselige Langsæ gård og husmannsplassen Hesthaghuset. Se vår flotte samling av sleder og vogner i Klokkebua.

På KUBENS tun vil du kunne følge med på tradisjonell plantefarging av garn, mens barna kan bygge sin egen liten trebåt eller gå på skattejakt i utstillingene våre!

Vi selger vafler, is og munker i kafeen.
Inngangsbilletten koster 90 kr per voksen. Barna under 16 år har gratis inngang. Aktiviteten "Båtbygging" koster 30 kr.
Gratis parkering.


Velkommen inn!

Langsæ gård
 Hovedbygningen på Langsæ Gård, den store  sveitservillaen, er fra 1857-58. I tre rom i  1.etg finner du møbler og innbo fra kjøpmannsmiljøet i Arendal fra 1800-tallets andre halvdel. På Langsæ gård kan du også besøke "fuglerommet". Arendals Museum satset på naturhistorie på slutten av 1800-tallet, og den store fuglesamlingen i "fuglerommet" er utstilt omtrent slik den var på den tiden.

Hesthaghuset
Her ser du interiøret i en husmannstue fra begynnelsen av 1800-tallet. En stor kontrast til det storslåtte interiøret på Langsæ gård. Her ser man hvordan den økonomiske underklassen bodde i by og bygd, ofte med store familier, av og til med leieboere i tilegg. Huste ble bygd i 1801, og var opprinnelig knyttet til Holt Prestegård.

Klokkebua fra Risør
Klokkebua er bygd i første halvdel av 1800-tallet, og ble brukt til lager av inventar og utstyr, tauverk til skuter i vinteropplag eller til reperasjon. Det ble også brukt til seilmakerverksted og materiallager for skipsverftet på Holmen i Risør. Verftsklokka hang på hjørnet av huset, derfor fikk den navnet Klokkebua.

I dag brukes den til oppbevaring av deler av samlingen vår av vogner og sleder.