Endelig i salg!

Cover
Cover
Oselias kokebok har endelig blitt en virkelighet!

Bokmanuset til Oselias KOKEBOK er sendt i trykken og kommer i butikken i andre delen av juni. Men du kan allerede forhåndskjøpe boken i nettbutikken vår. Da sender vi boken til deg når den er i hus (du kan velge i nettbutikken og hente boken selv på KUBEN). 

Litt om boken: 

Siden høsten 2014 har arkivarene Monika K. Håland og Lise Råna, historiker Fie Skaar Trysnes, fotograf Gerd Corrigan og museolog Anne Klippenvåg Pettersen drevet den kulturhistoriske matbloggen www.oselia.no. I denne boken har de valgt ut sine favoritter fra Oselias oppskriftssamling og tilpasset dem til et moderne kjøkken. 

Oselia Osuldsen var fra 1875 til 1885 husjomfru hos familien til Samuel Eyde i Arendal. Fra denne tiden etterlot hun seg en samling med 300 oppskrifter som nå er oppbevart på KUBEN, Aust-Agder Museum og arkiv.

Familien Eyde tilhørte storborgerskapet i Arendal som på den tiden var en av Norges største sjøfartsbyer. Samlingen til Oselia inneholder oppskrifter til både hverdag og fest. De forteller oss om mat og kosthold på slutten av 1800-tallet, om tilgang på råvarer gjennom årstidene og om påvirkning fra «den store verden». Denne boken inneholder, i tillegg til oppskriftene, tekster som er med på å sette disse inn i en kulturhistorisk sammenheng.