Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foredrag 2023

Kulturkveld
Kulturkveld

Torsdag 9. mars kl.19.00 Sjøfartsbyen Arendal og Gards historie. Direktør i forsikringsselskapet Gard , Christen Guddal, holder foredrag om Gard og Arendals historie. I 1915 var over halvparten av landets seilskipsflåte forsikret hos Gard.

Torsdag 13. april  kl. 19.00  Bunadshistorie fra Agder.  Foredragsholder er Torild A. Fossnes, som har svennebrev som bunadtilvirker. Hun har fått Konges Fortjenestemedalje for sitt arbeid for bevaring av norske bunadstradisjoner.

Torsdag 14. september kl.19.00. Litterært klima og strømninger i Arendal rundt 1800-tallet. Foredrag av dikter og forfatter Arild Stubbhaug. For biografien om Niels Henrik Abel med tittel "Et foranskutt lyn", ble han tildelt Brageprisen i faglitteratur.

Torsdag 12. oktober kl.19.00. En presentasjon av lokal forsvarshistorie.  Foredragsholder er Olav Uldal, som er leder av Arendal Borgerige Militaire. Uldal har satt seg godt i de historiske våpen og bruken av de. Han vil ta utgangspunkt i Kubens våpensamling.

Torsdag 9.november kl.19.00. Hans Nielsen Hauge og Sørlandet. Foredragsholder er Ola Grytten, som er professor i økonomisk historie. Han har blant annet forsket på haugianismens innvirkning på norsk næringsliv og den avgjørende betydning den hadde for den moderne økonomi i Norge.

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen