Åpent magasin

stoler
Stoler fra 1600-tallet og frem til vår tid.  
Stoler utstilt i Åpent Magasin
Åpent magasin utstilling av stoler  
stoler
Stoler fra 1600-tallet og frem til vår tid.  
I Åpent magasin kan du nå se vår store samling av stoler.

De to nederste etasjene av KUBEN består i all hovedsak av gjenstandsmagasiner. Magasiner er rom hvor gjenstander oppbevares når de ikke er på utstilling.  Magasinene våre inneholder til sammen over 40 000 enkeltgjenstander. De er innredet med hyller fra gulv til tak, og gjenstander av samme type er plassert sammen, så de er lette å finne igjen.

Vi har lenge drømt om mulighetene for å vise den store bredden i samlingene våre. Derfor har vi laget Åpent magasin. Her vil vi vise store grupper av gjenstander. Åpent magasin er som navnet sier et magasin, et rom for oppbevaring av gjenstander hvor sikkerhet og gjenfinning står i fokus.  Det betyr at vi ikke har fjernet merker og merkelapper. Vi har heller ikke sortert bort gjenstander som var uferdige, slitte eller skadet før de kom til oss. Det er heller ikke laget tekster som forteller om gjenstandene.

Vi har i denne omgangen hentet frem over 100 stoler og andre sittemøbler fra samlingene våre, slik at alle kan få sett dem. Svært mange av stolene i denne utstillingen er lokalt produsert, med inspirasjon fra europeiske stilarter. Bli med på en vandring gjennom stilhistorien fra 1600-tallet og frem til i dag.

OPEN STORAGE - Samples from our collections.

The bottom two floors of KUBEN consist of an artefact archive. The archives are rooms where artefacts can be kept when not on display. Our archives comprise of over 45,000 artefacts. There is floor to ceiling shelving and artefacts of the same type are placed together so they are easy to locate.

 We have dreamed for a long time of being able to display the wide range in our collection. Therefore we have created the exhibition 'Open Storage'. Here we display a large number of artefacts.

Stoler utstilt i Åpent Magasin
Åpent magasin utstilling av stoler