Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Åpent magasin

Sjoetransport Perfekt3
Sjoetransport Perfekt3
I åpent magasin kan du nå se gjenstander fra vår store samling knyttet til sjøfart.

N505 SJØTRANSPORT
Aust-Agders sjøfartshistorie går langt tilbake og har hatt stor betydning for økonomi og sysselsetting. KUBEN har mange gjenstander knyttet til sjøfart. Samlingene representerer mange aspekter av vår sjøfartshistorie fra ulike tidsperioder og her viser vi noen eksempler.

Sjøfolk opplevde «den store verden» og tok med seg kunnskap og impulser hjem. Helt fra museet ble opprettet i 1832 var ønsket også å formidle gjenstander fra andre kulturer og verdensdeler. Oppfordringen «Husk paa Musæet!» ble klistret inn i loggbøkene til skip som skulle på langfart.

Nå viser vi frem noen av våre flotte gjenstander knyttet til sjøfart i Åpent magasin.

Gjenstandsmagasin
De to nederste etasjene av KUBEN består i all hovedsak av gjenstandsmagasiner. Magasiner er rom hvor gjenstander oppbevares når de ikke er på utstilling.  Magasinene våre inneholder til sammen over 40 000 enkeltgjenstander. De er innredet med hyller fra gulv til tak, og gjenstander av samme type er plassert sammen, så de er lette å finne igjen. Gjenstandene er kategorisert i ulike kategorier som får navn og nummerkode som for eksempel N505 sjøtransport.

Vi har lenge drømt om mulighetene for å vise den store bredden i samlingene våre. Derfor har vi laget Åpent magasin. Her vil vi vise store grupper av gjenstander. Åpent magasin er som navnet sier et magasin, et rom for oppbevaring av gjenstander hvor sikkerhet og gjenfinning står i fokus.  Det betyr at vi ikke har fjernet merker og merkelapper. Vi har heller ikke sortert bort gjenstander som var uferdige, slitte eller skadet før de kom til oss. Det er heller ikke laget tekster som forteller om gjenstandene.

OPEN STORAGE - Samples from our collections.
The bottom two floors of KUBEN consist of an artefact archive. The archives are rooms where artefacts can be kept when not on display. Our archives comprise of over 45,000 artefacts. There is floor to ceiling shelving and artefacts of the same type are placed together so they are easy to locate.

 We have dreamed for a long time of being able to display the wide range in our collection. Therefore we have created the exhibition 'Open Storage'. Here we display a large number of artefacts.

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen