Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Avtrykk - fra middelalderbrev til digital mørketid

En utstilling om menneskelige avtrykk i fortid, nåtid og fremtid.

Bli med på en tidsreise og opplev noen av fortidens avtrykk fra Aust-Agder og historiene de forteller. Møt gårdbrukeren fra 1400-tallet som nettopp har kjøpt seg gården Frøyrak i Bygland. Kom om bord i seilskuta Søderhamn og følg skutas dramatiske tur fra Arendal i 1887. Hør fattigkommisjonen i Grimstad diskutere skjebnen til smedmesterens unge tjenestejente i 1850, og se funkisarkitektenes arbeid med planer for nytt og moderne fylkeshus i Aust-Agder på 1970-tallet.

Vi har alle satt avtrykk etter oss i historien. Dokumenter som forteller noe om oss og utgjør en viktig del av vår felles hukommelse. Men hvordan skapes dagens avtrykk og hvordan bevares de for fremtiden? Går vi mot en digital mørketid der vår historie går i glemmboka? 

Vinner av Det 7. norske arkivmøtets formidlingspris 2016.

Utstillingsfilmen
nominert til SPA Film Festival i kategorien Best Film portraying the relevance and importance of Records Mangaement. 

"Utstillingen fremstår som stor, fresh og ganske imponerende." Fredrik Larsen Lund i Nordisk Arkivnyt nr. 1 2016. (Faksimile)

"stor fornøjelse at se en udstilling, der ville sætte arkivalier ind i en anden kontekst end det ofte ses i formidlingssammenhæng. En stor opfordring herfra til at se udstillingen i KUBEN, hvis man skulle komme forbi Sørlandet i Norge.
Signe Trolle Gronemann

”Jag har själv haft förmånen att imponeras av huset och inspireras av den fina utställningen som inte bara visar historier ur arkivmaterialet utan också visar på arkivets funktion, hur arkiven skapas och varför det är viktigst att de bevaras.” Maria Larsson Östergren i lederen til Nordisk Arkivnyt nr. 1 2016.

Har du lyst på en omvisning i utstillingen og i et av våre arkivmagasiner? Ta kontakt for ledige tidspunkt for omvisninger

Liker du quiz? Da bør du prøve utstillingens quiz som du kan kjøre med din egen mobiltelefon inne i utstillingen. 

Vil du se flere avtrykk,  kan du besøke nettsiden avtrykk.no. Du kan også kjøpe trykksaken Avtrykk i butikken på KUBEN. 

IMPRINTS
- from medieval documents to a digital dark age

Experience some of the records of Aust-Agder`s past as well as the stories they convey. You will also get some insight in the creation and preservation of digital records today.

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen