Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ny utstilling: Stolt og staselig

socmedia_drakter_marketing_
socmedia_drakter_marketing_

«Den sorte kube» er et sortmalt utstillingsrom på KUBEN ment for temporære utstillinger. Det betyr at vi bytter utstilling her hvert 2-3 år. 

Ny utstilling Stolt og staselig 
Draktutstillingen «Stolt og staselig» er laget i samarbeid med befolkningen i Arendal, og er en gave til menneskene som bor i byen i forbindelse med byjubileet i 2023. Sammen med historisk materiale fra museets samling viser vi frem et mangfold av drakter som finnes i vår internasjonale by.

Det er selve draktene som står i fokus i utstillingen. De innlånte draktene fra innbyggerne i Arendal presenteres sammen med et foto av eieren i drakta, og en tekst som forteller om hvor den kommer fra. De historiske draktene presenteres med tilhørende tekst om plaggets historie. Mindre drakttilbehør av ulikt slag, som sko, hatter og hansker vil også få sin plass i utstillingen. Det skal i tillegg vises en film av arendalsfolk i ulike drakter, dette for å kunne vise flere enn de draktene det er plass til fysisk i utstillingsrommet. «Stolt og staselig» åpner i juni.

Se filmen fra åpningsarrangementet 4. juni: 

I hele 2023 vil det dessuten foregå ulike arrangementer som på ulikt vis knytter an til den overordnede og mangfoldige tematikken «folk og drakt». Flere av disse finner sted på KUBEN, mens andre foregår hos og i samarbeid med andre aktører i Arendal, for eksempel Bomuldsfabriken og Vitensenteret. Disse arrangementene er støttet av Norsk kulturfond.

Utstillingen og arrangementsrekka er et samarbeid mellom KUBEN, Med hjerte for Arendal, Arendal voksenopplæring og Tyholmen frivilligsentral. Prosjektet er støttet av Kulturrådet og Arendal kommune (jubileumsmillionen).

Utstillingen er åpen frem til 4.desember 2023. 

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen