Foredrag: «Fred eller konflikt» i egdenes opposisjon på 1500-tallet.

22. sep 2021 kl. 18:00 - 20:00
Kjøp billetter

Vi inviterer til foredrag med historiker Kjell - Olav Masdalen, som kommer til KUBEN for å fortelle om egdenes opposisjon mot den stadig sterkere fyrstestaten i overgangen mellom seinmiddelalder og tidlig nytid.  

Bøndene på Agder søkte ikke konflikt i opposisjonen mot de stadige flere tyngsler kongen og øvrigheta påla dem i løpet av 1500-tallet. Deres ærend var å bevare det gamle bondesamfunnet og den fred og stabilitet som herska i dette samfunnet. Først når det ytre presset trua freden og stabiliteten, greip de til virkemiddel som grensa til konfrontasjon og opprør.

Om foredragsholderen:
Kjell-Olav Masdalen (født 1948) er utdanna historiker fra Universitetet i Oslo. Han har jobba som arkivar ved Riksarkivet, Oslo byarkiv og Aust-Agder-Arkivet. Fra 2004 til 2015 var han direktør ved Aust- Agder kulturhistoriske senter, der han nå er seniorforsker. Han har skrevet blant annet Agders historie 1920-1945, Administrasjonshistorie og arkivkunnskap - Kommunene (sammen med Liv Mykland) og nylig utgitte boken: Bondesamfunn og bondeopposisjon på Agder.

Inngang: 90kr.

På grunn av de gjeldende smittevernbestemmelsene er det færre plasser enn vanlig. Vi anbefaler derfor å kjøpe billetter på forhånd. Det selges billetter også ved inngangen dersom det er ledige plasser.   

Vi tar forbehold om endringer i forhold til oppdateringer i koronaresituasjonen.   

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen