SeniorOnsdag - foredrag om Havstad Jernstøberi

12. mai 2021 kl. 13:00 - 15:00

Kom og hør på etnolog Karl Ragnar Gjertsen fortelle om historien til Havstad Jernstøberi. 

Støpejern kan sies å være 1800-tallets karaktermateriale. Overalt i den materielle verden fant støpejern anvendelse i nye produkter, i bygninger, skip, jernbane og kjøretøyer, og ikke minst i husholdningene. I nesten 80 år var Havstad Jernstøberi en lokal bedrift som produserte jernovner og annnet støpegods til et regionalt marked omkring Arendal.

Vi serverer kaffe og noe søtt til ved inngangen til foredraget.

Inngangsbilletten koster 60 kr, inkludert bevertning. Vi anbefaler at du kjøper billetter på forhånd. Vi har 34 seter i foredragssalen som er fastmontert med 1 meters avstand. Det selges billetter også ved inngangen dersom det er ledige plasser. Gratis inngang for årskortholdere (men plass må reserveres  på nett eller på telefonen (370 179 00)). 

Nasjonale retningslinjer per 18.01.21 anbefaler å ikke delta på kulturarrangementer utenfor egen kommune for å unngå å samle mennesker fra ulike kommuner. KUBEN vil derfor kun gjennomføre lokale arrangement med lokale arrangører og oppfordrer kun innbyggere i Arendal kommune om å komme på våre arrangementer frem til nye retningslinjer foreligger. Sjekk våre koronatiltak her.