Hva skjer på KUBEN?

Her finner du oversikten over de ulike arrangementene hos oss. Det er mye forskjellig som skjer, gøy for både barn og voksne.
Hver dag, hele året  GØY FOR BARN - Skattejakt
Det er gratis å delta, og alle får en liten premie.
MARS 

OMVISNING I UTSTILLINGEN SLAVEGJORT
ONSDAG 06.03 KL 18.00
Bli med på omvisning i utstillingen Slavegjort. Omvisningen varer ca en time, og er inkludert i inngangsbilletten. Oppmøte i resepsjonen.

MARS

FOREDRAG
TORSDAG 07.03 KL 19.00
Aust-Agder museums- og arkivlag inviterer til foredrag med tema Skipsforlis langs norskekysten. Foredragsholder er Jørn Øyrehagen Sunde, proffesor i juss ved Universitetet i Bergen. 

Gratis inngang for museums- og arkivlagets medlemmer, 50 kr for ikke-medlemmer.

MARS

GØY FOR BARN - Snart er det vår
SØNDAG 10.03 KL 12-16
Vi dekorer blomsterpotter med gøyale farger og former. Så planter vi et frø. Ta det med hjem, og se når de begynner å spire. Det koster 30 kroner å bli med på verkstedet. Inngang for voksne 90 kr, gratis inngang for barn.

MARS

FÅ HJELP MED SLEKTSFORSKNINGEN
ONSDAG 13.03 kl 18-20
Har du lyst til å begynne med slektsforskning, eller er du allerede litt i gang? I kveld står en av våre arkivarer og slektsforskere fra Slekt og Data Aust-Agder klar for å hjelpe deg. Hvordan finner man oldermor på nett? Hvordan søke i digitalarkivet.no? Dette og mere til kan du få hjelp til i kveld. Det er gratis i delta.

Ta gjerne med egen PC. Velkommen!

MARS

OMVISNING I ARKIVMAGASIN
ONSDAG 20.03 KL 18.00
Snorre Øverbø, leder for arkivavdelingen ved KUBEN, tar dere med inn i et av våre arkivmagasin. Her får dere se noen av de spennende arkivstykkene vi har i samlingen vår, samt at dere får høre om hvordan vi jobber med arkiv. Omvisningen varer ca 1 time, og er inkludert i vanlig inngangsbillett (90 kr for voksne, gratis for barn). 

MARS

KULTURKVELD
ONSDAG 27.03 KL 19.00

Kjolekveld på KUBEN. Kjoler er en viktig del av kvinners kulturhistorie, og ulike kjoler formidler ulike deler av kvinners hverdag gjennom tidene. Kjoler er laget for å synes, dessverre er tekstil et av de vanskeligste materialene å stille ut. Men denne kvelden henter museumsansatte Ingvild Velure og Anne K. Pettersen frem kjoler fra samlingen som får vist seg frem! Foredraget er gratis.

APRIL

OMVISNING
ONSDAG 03.04 KL 18.30
En av våre flinke guider tar deg med på omvisning i utstillingen "Krakket i Arendal 1886" kl 18.30. Oppmøte i resepsjonen.

Omvisningen er inkludert i inngansgbilletten (90 kr).

APRIL

GØY FOR BARN - Eggmaling og eggjakt 
SØNDAG 07.04 KL 12-16
Bli med på eggmaling. Ta med ferdig utblåste egg. Vi har lekre vannfarger og maleforklær klar. Etterpå kan du se om du kan finne de eggene påskeharen har gjemt. Klarer du å finne gullegget?

Eggmalingen koster 50 kr. Gratis inngang.

APRIL

NY UTSTILLING
ONSDAG 10.04 KL 18.00
Mer info kommer.

APRIL

FOREDRAG
TORSDAG 11.04 KL 19.00
Aust-Agder museums- og arkivlag inviterer til foredrag. Mer info om tema kommer. Gratis inngang for museums- og arkivlagets medlemmer, 50 kr for ikke-medlemmer.

APRIL

KULTURKVELD - Peter Dahl fra Fjære - et globalt liv i opplysningstiden
ONSDAG 24.04. KL 19.00
Peter Dahl gikk til sjøs i ung alder og gjorde en strålende karriere. Som skipper, kjøpmann og reder la han seg opp en stor formue. Han samlet kunst og bøker, og grunnla Dahlske vgs i Grimstad. Prof. em. Finn-Einar Eliassen er kveldens foredragsholder.

MAI

OMVISNING
ONSDAG 08.05 KL 18.00
En av våre flinke guider tar deg med på omvisning i utstillingen Slavegjort kl 18. Oppmøte i resepsjonen. Omvisningen er inkludert i inngansgbilletten (90 kr).

MAI 

FOREDRAG
ONSDAG 22.05

Kveldens tema er arkeologi. Mer info kommer

MAI

KULTURKVELD - På høye hæler i Amerika
ONSDAG 29.05 kl 19.00
Hvorfor dro ugifte Agder-kvinner til New York i årene 1946–1965? Hva søkte de og hva fant de i Amerika? Etnolog og forfatter Siv Ringdal har skrevet boken: "På høye hæler i Amerika", om unge Agder-kvinners liv og møte med etterkrigsårenes New York. Utvandrerhistorier har som oftest handlet om menn, men med denne boken løftes norske utvandrerkvinners – og Sørlandets – gjemte og glemte kulturhistorie frem.

JUNI

FOREDRAG med servering
ONSDAG 05.06
Oselias kokebok. Mer info kommer

JUNI

ÅPENT TUN
SØNDAG 23.06 kl 12-16
Se vognene og sledene i Klokkebua. Besøk Langsæ gård og Hesthaghuset. Kanskje er det noen hjemme? Quiz for barna.

Velkommen :)

Ønsker du å få informasjon om det som skjer her på Kuben kan du melde deg på vårt nyhetsbrev.

Våre åpningstider finner du her.

NB! Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme enderinger i programmet. Eventuelle endringer vil bli opplyst om på denne siden.

NB! Vi tar forbehold om at det kan skje endringer i programmet.