Onsdag kveld på KUBEN

Langåpent hver onsdag. På onsdagene skjer det alltid noe på KUBEN. I tillegg til ulike arrangementer er utstillingene og lesesalen åpen til kl 20.

På onsdagene holder både lesesalen og utstillingene åpent kl 09-20*. Det vil også bli ulike arrangementer disse kveldene. 

Programmet for februar ser slik ut:

06. februar:Omvisning i magasinet. Museolog Anne K. Pettersen vil vise frem både fine, gamle og rare ting som museet har i samlingen. Omvisningen starter kl 18. Blir den første omvisningen full kjører vi flere runder. oppmøte i resepsjonen.

13. februar: En av våre flinke guider tar deg med på omvisning i utstillingen Slavegjort kl 18. Oppmøte i resepsjonen.

20. februar: KUBEN har en stor samling med sjeldne bøker. Vår bibliotekar Kyrre Thorsnes viser dere i kveld H.C Andersens debutbok – Gjenfærdet ved Palnatokes Grav, en original Fortælling; og Alfsol, en original Tragedie. Ugdoms-Forsøg. Møt opp på lesesalen kl 19 dersom du vil se nærmere på det sjeldne eksemplaret av boka, og høre om omstendighetene rundt utgivelsen av boka og hvordan den havnet i Arendal.

27. februar: Kulturkveld kl 19. Professor Erling Sandmo, forfatter av boken «Uhyrlig», har studert kart og litteratur fra Nasjonalbiblioteket. Nå vil han gi oss en innføring i hvilke sjømonstre og andre mystiske skikkelser sjøfolk passet seg vel for. 

Deltakelse på arrangementene er inkludert i inngansbilletten (90 kr for voksne, alltid gratis for barn). Det er gratis å bli med på foredraget på kulturkvelden, men de andre arrangementene må man kjøpe inngangsbillett for å delta på.

Mer informasjon om hva som skjer utover våren finner du her.

Velkommen!

*ikke langåpent i juli og august