Gøy for barn

Vi er et museum også for de minste. Derfor har vi ulike aktiviteter, arrangementer og en egen utstilling for barn. Et besøk på KUBEN er gøy både for små og store!

BARNDOM - barnas egen utstilling
På Kuben finner du en egen utstilling for barn. Her kan man heise seil, styre skuta eller prøve andre aktiviteter. Lær mer om hvordan det var å være barn på 1900-tallet. Er det anderledes enn å være barn i dag?

LIVSTEGN - fra steinalder til vikingtid
I utstillingen er det flere morsomme og lærerike aktiviteter for barn. Her kan de møte den skumle ormen Nidhogg, som ligger og gnager på en av røttene til verdenstreet Yggdrasil. De kan også kjenne på gevir og bein, pels og sener, og gjette hvilket dyr det kommer fra. For de aller minste har vi også noen søte sauer man kan leke med, og hjelpe til med å passe så ikke ulven tar dem.

DE HVIDE SEIL
I denne utstillingen kan barna bli med skipskatten Iris og skipsmusen Alando på seilas, og oppleve en tid da det var fullt av seilskuter på Sørlandet. Her finnes også flere quizer som pirrer nysgjerrighet og lærelyst, og ikke minst et opplevelsesrom der en kan prøve seg til rors på det åpne hav.

BEVERENS REISE
I denne utstillingen kan barna bli med beverne Benny og Barbro som la ut på flyttefot for over 100 år siden. Gjennom fargerike illustrasjoner følger vi bevernes spennende reise fra Åmli til sitt nye hjem i Sverige. Tenk at Benny, Barbro og andre bevere fra Åmli nå er forfedre til bevere i hele Europa! I utstillingen får barna se en ekte bever på nært hold, og i lesekroken kan store og små sammen kose seg med bildeboka Vi har ikke alltid vært her
Her kan du følge Bennys og Barbros reise digitalt!

Skattejakt
Vi har gratis skattejakt for alle barn. Ta kontakt med resepsjonen for å bli med. Premie til alle :)

Høst-, vinter- og sommerverksted.
Bli med og kos deg på verksted i ferien!
I feriene tilbyr vi ofte verksted som barn kan delta på. Noen ganger lager vi noe du kan bruke eller leke med, og noen ganger lager vi noe du kan pynte med. Dette er en lærerik og gøyal ferieaktivitet!
Følg med på "Hva skjer på KUBEN" for hva som tilbys. Verkstedet er selvfølgelig bemannet av oss, men vi forutsetter at en voksen følger barnet på verkstedet.

Her finner du informasjon om våre åpningstider og billettpriser!

TIPS!
Her finner du tips til morsomme aktiviteter som du kan gjøre hjemme sammen med barna!   

 - 17. MAI aktiviteter: sjekk hvordan hele familien kan lage flotte maidekorasjoner ti hagen,  bilen, båten eller 17. mai bordet! Du finner våre videoer her.  
- Påskeaktiviteter:  vi har laget en rekke videoer som viser hvordan du kan lage fargerike Påskedekorasjoner sammen med barna! Sjekk de artige aktivitetene her!