Utstillingen Barndom

Utstillingen handler om barndom på 1900-tallet, og er laget for barn. Her er det mye gøy og lærerikt å se og prøve for store og små!

Vi har valgt tre tiår som vi dykker ned i, og som man kommer til via en ”tidsmaskin”.  Det er 1990-tallet som er foreldregenerasjonens barndomstiår, 1960-tallet da besteforeldrene var barn, og 1910-tallet som er ”gamle dager” for alle.

Siden utstillingen er laget for barn er viktige gjenstander og bilder plassert i lav høyde. En del av målgruppa kan ikke lese. Det er derfor lite tekst, men mye annet å feste øynene på.

Noen tema går igjen i de ulike tiårene:

  • Fødsel/død/kosthold/helse
  • Arbeid (hjelpe til)/skole/fritid
  • I nyhetene

Aktiviteter for barna
Barn har et behov for å røre på seg, og berøre tingene de ser, derfor har vi flere aktiviteter som kan foregå inne i selve i utstillingen.

For eksempel har vi på 1910-tallet, en aktivitet som heter ”melk kua – hold lykta!”, ettersom en av våre informanter, født 1914, fortalte at hennes jobb som barn var å holde lykta mens moren melket kua. Her kan barna prøve å melke kua som står inne i fjøset.

På 60-tallet ”hjelper de til” med barnepass i aktiviteten ”stell barnet” der de får prøve seg på tøybleienes utfordringer. Barna kan også krype inn i "barnetimehytta" og høre på Barnetimen for de minste med Anne-Cath. Vestly.

Alle som drømmer om å bli popstjerne kan teste "Syng i hårbørsten" på 90-tallet.

Dette er en utstilling som er morsom og lærerik både for store og små!

Velkommen!

CHILDHOOD
The exhibition is made specifically for children and deals with childhood in the 20th century. First you travel with a time machine, and then you can try to milk a cow, raise a sail, sing skipping-rope rhymes or simply dress up in old and fancy costumes.