Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Studenttilbud

Arkivpakke
De mest overraskende ting kan skjule seg i våre arkivpakker.  
Arkivpakke
De mest overraskende ting kan skjule seg i våre arkivpakker.  

I samarbeid med Universitetet i Agder og Statsarkivet i Kristiansand presenterer KUBEN et studenttilbud i form av arkivpakker spesielt tilrettelagt for studenter i oppgaveskrivemodus. Pakkene gir avgrensede smakebiter på arkivmateriale i våre samlinger, og er spesielt valgt ut med tanke på lesbarhet og representativitet i forhold til mer generelle historiske problemstillinger.

Krakket i Arendal 1886

Her vil du blandt annet finne en sentral, men hittil ubenyttet kilde til det store bankkrakket i Arendal i 1886. Da finansene gikk ad undas, var Michael Dedekam en av dem som måtte rydde opp i uføret. Sjekk ut Bog No. 1 til anmeldte Fordringer i Konkursboer, som tar oss med bak fasaden til finanseliten i en av landets rikeste byer.

Første sørlending i Antarktis

Her kan du lese om hva som skjedde da den første sørlendingen gikk i land i Antarktis, tolv år før Amundsen. I dagboken han førte fra Southern Cross-ekspedisjonen forteller arendalitten Hans Johnsen om en strabasiøs ferd gjennom pakkisen, basketak med kjempepingviner og ikke minst, møtet med det ubesmittede kontinentet på den andre siden av kloden.


Dersom du ønsker flere tips til relevant arkivmateriale i våre samlinger, ta en titt på bloggen Avtrykk.

Kontaktperson
Kristoffer Vadum, kristoffer.vadum@aama.no