Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Velkommen til en rekke spennende foredrag!

KK-bilde_1080x1920px_høst2022_A
KK-bilde_1080x1920px_høst2022_A

Siste onsdag i måneden, kl. 19.00, inviterer vi til foredrag med ulike temaer. Vi håper kulturkveldene kan være en kulturell møteplass der interessante emner blir formidlet og diskutert. 

PROGRAM for høsten 2022

31.augustEn utstilling blir til
I utstillingen LIVSTEGN tar vi deg med på en reise gjennom steinalder, bronsealder og jernalder i Agder. Det vil si et tidsrom på ca. 10.500 år. Hvordan går man frem for å lage en utstilling med et slikt langt tidsspenn? Hvordan kan man stille ut arkeologiske gjenstander uten å ødelegge dem? Prosjektleder Marianne Eldorhagen og gjenstandskonservator Cecilia Nolin tar oss med i diskusjonene og arbeidet bak KUBENs nyeste utstilling.

28.september  - Miljøvern i Arendal: Den lange kampen mot sur nedbør, forurenset sjø og fabrikkrøyken fra Eydehavn
Miljøvern fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1970-årene, men allerede i mellomkrigsårene var bestyrer Alf Dannevig ved Flødevigens Utklekningsanstalt oppmerksom på sammenhengen mellom surt vann og fiskedøden som rammet Sørlandet. Mot slutten av 1950-årene kom Dannevig på sporet av sur nedbør som den mulige synderen, og i 1960-årene ble den sure nedbøren koblet til svovelutslipp fra industrien. Dette foredraget vil trekke opp de lange linjene i miljøkampen i arendalsdistriktet, en kamp som både hadde lokale og internasjonale perspektiver, og som ikke bare ble ført av naturvernorganisasjoner, men også av sportsfiskere, friluftsfolk, helseråd og lokale velforeninger.

Foredragsholder: Iselin Theien

26.oktober - mer informasjon kommer

28.november - Natten, demonene og helveteskildringene i norsk kunst. Et performativt foredrag av Marthe A. Andersen.
Velkommen til en annerledes kulturkveld! Dette foredraget tar oss med på en tankerekke som strekker seg fra de tidlige dommedag-scenarioene i yngre edda, gjennom reformasjonens helvetesvisjoner, til Per Kroghs monumentale ragnarok fresko og vår egen tids angst knyttet til klima og global oppvarming.
Marthe A Andersen (f.1986) er kunstner og kunstformidler, og dette foredraget er en del av hennes pågående prosjekt Ny Norsk Kunsthistorie. Som billedkunstner jobber hun innenfor video, performance, tekstil og maleri.

Billetter: 
Inngang: 90 kr.  Bestill billetter på nett.
Gratis for årskortholdere. Kjøp årskort her. 

Vi anbefaler at du forhåndskjøper billetter på nett. Du kan selvsagt også kjøpe billetter ved inngangen dersom det er flere ledige plasser. 

Velkommen! 


Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen