Kulturkvelder på KUBEN

KK-bilde_1080x1920px_høst2021_A
KK-bilde_1080x1920px_høst2021_A

Vi har gleden av å invitere høsten 2021 til en rekke spennende kulturkvelder.  

Siste onsdag i måneden, fra kl. 19.00, kommer det foredragsholdere og forteller om ulike temaer. Vi håper kulturkveldene kan være en kulturell møteplass der interessante emner blir snakket om og diskutert. Inngang: 90 kr. Bestill billetter på nett.

Kulturkvelder høsten 2021

25. august: Arne J. Myrdal - et liv i kamp.

Arne Myrdal var på 1980- og 90-tallet en fremtredende person i norsk offentlighet som leder av Folkebevegelsen mot innvandring. Nå har forfatter Gjermund O. Bjørndahl skrevet bok om Myrdal og hans liv. Han kommer til KUBEN for å fortelle om boka og om hvorfor Myrdal ble den han ble.

29.september: Kinafarerne – Kulturmøter og nettverk mellom Kina og Danmark – Norge 1730 – 1840.

I det felles dansk-norske rike begyndte på 1700-tallet en innbringende handel med Kina, drevet av firmaet Det Danske Asiatiske Kompagni, som eksisterte fra 1732 til 1844.

Kompaniet hadde hovedsete i København, men det sydlige Norge spilte også en viktig rolle i denne internasjonale handelen.

Museumsinspektør Benjamin Asmussen fra M/S Museet for Søfart i Helsingør forteller i dette foredraget om det Asiatisk Kompagni - det suksessrike firmaet som stod for handelen, om den lange reisen til Kina, og om menneskene som stod bak det hele i Norge, Danmark og Kina. Møtet på tvers av kontinentene satte spor på begge sider, og i foredraget følger vi dem på tvers av tiden.

27. oktober - Det sørlandske Anglo Saxon-eventyr

På midten av 1920-tallet lå skipsfarten på Sørlandet nede med brukket rygg. Seilskutetida var definitivt over og den økonomiske krisen i kjølvannet av 1. verdenskrig gjorde det vanskelig å drive lønnsom fraktfart til havs. Men nettopp i denne vanskelige perioden bød det seg en ny sjanse. 

I dette foredraget forteller arkivar og sjøfartshistoriker Gaute Christian Molaug historien om da sørlendingene satset på tankfart. En satsing som førte til en ny gullalder for sørlandsk skipsfart.

24. november: Museumsarbeid for snart 200 år siden

Vi vet en del om hvordan museet i Arendal ble til. Men hvordan ble prosjektet egentlig videreført i tiårene som fulgte? Bli med bak fasaden til ett av landets eldste museer! Vi tar også en reise ut i distriktene for å møte noen av museets agenter i tiden etter 1832.
Foredragsholder: historiker Kristoffer Vadum 

Billetter: 

Åpent for alle. Inngang: 90 kr.

Vi anbefaler at du forhåndskjøper billett på nett. Du kan selvsagt også kjøpe billett ved inngangen dersom det er flere ledige plasser. 

Velkommen! 


Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen