Kulturkveld på KUBEN

KK Bilde 1920X1920px Vaar20201 A
Kulturkvelder på KUBEN  
KK Bilde 1920X1920px Vaar20201 A
Kulturkvelder på KUBEN  

Vi har gleden av å invitere våren 2021 til en rekke spennende kulturkvelder.  

Siste onsdag i måneden, fra kl. 19.00, kommer det foredragsholdere og forteller om ulike temaer. Vi håper kulturkveldene kan være en kulturell møteplass der interessante emner blir snakket om og diskutert. 

Kulturkvelder våren 2021

24. februar: Brettspillets historie

Vidar Aas jobber i kulturenheten i Arendal kommune og er en ekte spillentusiast. Han har samlet på brettspill i over 30 år, og i 2018 åpnet han Arendal Spillmuseum for å spre kunnskap om spillenes kulturhistorie. Nylig fikk KUBEN en stor samling med spill fra Vidar. Vi har invitert han til å dele sin kunnskap om spillenes historie med oss. 

AVLYST: 11. mars : Arne J. Myrdal - et liv i kamp.

Arne Myrdal var på 1980- og 90-tallet en fremtredende person i norsk offentlighet som leder av Folkebevegelsen mot innvandring. Nå har forfatter Gjermund O. Bjørndahl skrevet bok om Myrdal og hans liv. Han kommer til KUBEN for å fortelle om boka og om hvorfor Myrdal ble den han ble.

AVLYST: 31. mars: Tinder i gamle dager

 «Ung kvinne søkes for bekjentskap. Kan være ugift eller event. svanger.» Mennesker har alltid lett etter den store kjærligheten. I dag bruker mange sjekkeapper og datingsider på nettet i sin søken. Men hva gjorde vi før internett? Eirik Lande driver den humoristiske Instagram-kontoen Tinder i gamledager og har gitt ut to bøker med samme navn. Her legger han ut kontaktannonser han har funnet i gamle blader, aviser og magasiner til stor glede for over 80.000 følgere - og nå også for oss her på KUBEN.

28. april:  Det norske bibelbeltet - Geografiske og kulturhistoriske perspektiver

De store folkebevegelsene som vokste fram på 18- og 1900-tallet, kom hver på sitt vis til å prege tenkesett og samfunnsliv i Norge. Men de fikk skiftende gjennomslag utover i landet, noe som i sin tur skulle gi grunnlag for kulturelle motsetninger og nedfelle seg i valgsosiologiske mønstre. Den kristelige lekmannsrørsla fikk sterkest oppslutning i de sør- og vestlige kystområdene. Hvorfor ble det slik? Professor emeritus i historie ved Universitetet i Agder, Bjørg Seland kommer til KUBEN for å snakke om hva det var med sør- og vestlendingene som gjorde dem til så ivrige pietister?

26. mai:  Raritetskveld på KUBEN

Mystiske tentakler, helbredende gjenstander og amuletter med magiske krefter? Museolog Anne K. Pettersen og arkivar Anne Gaaserud omgjør foredragssalen til et raritetskabinett for en kveld. Her viser de frem og forteller om noen av de underligste gjenstandene og arkivstykkene som finnes i samlingene til KUBEN.

Billetter: 

Åpent for alle. Inngang: 90 kr.

På grunn av gjeldene smittevarnbestemelsene er det 33 plasser på foredragene. Vi har fastmonterte seter som er plassert med 1 m avstand fra hverandre. Vi anbefaler at du forhåndskjøper billett på nett. Vi tar forbehold om endringer i programmet i forhold til oppdateringer i koronaresituasjonen. 

Du kan selvsagt også kjøpe billett ved inngangen dersom det er flere ledige plasser. 

Nasjonale retningslinjer per 18.01.21 anbefaler å ikke delta på kulturarrangementer utenfor egen kommune for å unngå å samle mennesker fra ulike kommuner. KUBEN vil derfor kun gjennomføre lokale arrangement med lokale arrangører og oppfordrer kun innbyggere i Arendal kommune om å komme på våre arrangementer frem til nye retningslinjer foreligger. 

Velkommen! 


Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen