Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Podcast: Merdø- fra uthavn til sommerparadis

Merdoe Podkast Bilde Instagram 1080X1080 A
Merdoe Podkast Bilde Instagram 1080X1080 A

I denne podcasten skal vi ta deg med til øya Merdø utenfor Arendal som i sin tid var en av de viktigste uthavnene på Agderkysten. Her ligger Merdøgaard museum - et godt bevart skipperhjem fra seilskutetiden.

På Merdø levde folk i nær kontakt med det internasjonale sjøfartssamfunnet, og mange fikk del i velstanden som fulgte med handel og sjøfart. Øya var både et lokalsamfunn og en viktig brikke i systemet rundt seilskutene. Merdøgaard museum ble en manifestasjon av skjærgårdskulturen i motsetning til bondekulturen i innlandet.

I denne podcasten vil du høre om hvordan uthavna vokste fram, om losene som viste vei til trygg havn og om overgangen fra skipperhjem til museum.

Podcasten er laget av KUBEN, Aust - Agder museum og arkiv. Manusforfatter er Hilde L. Austarheim. Prosjektleder er Joanna Sunnset og sitatene ble lest av Terje Ellefsen. Produsent er Terje Ellefsen.
Musikken er fremført av Dag Ellefsens trio og er produsert av Tor Gunnar Heldal.

Listen to "1. Den gamle uthavna Merdø" on Spreaker.

Listen to "2. Losene på Merdø" on Spreaker.

Listen to "3. De siste fastboende på Merdøgaard" on Spreaker.

Listen to "4. Da Merdøgaard ble museum" on Spreaker.

Peter Jacobsen Larssøn far Merdøgaard (Peter Jacob Larssen) 
Vil du høre om Peter Jacobsen Larssøns liv i Danmark? Han har nemlig spilt en viktig rolle for utviklingen av det danske demokratiet! Lytt til denne spennende historien i podkasten laget av Genfotalt Podcast i samarbeid med våre danske kolleger fra Nordjyllands Kystmuseer og Læsø Museum i Danmark.

Podcasten finner du her