Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbud til skoler og barnehager skoleåret 2023-2024

Skoleprogram23 24
Skoleprogram23 24

Skoleprogrammet 2023-24 [pdf]

Å komme ut av klasserommet av og til kan tilføre undervisningen noen nye innfallsvinkler. Det er også spennende for elevene å oppleve det nye bygget vårt som gir oss mange flere muligheter.

Vi håper at våre nye og gamle besøkende vil finne at vi har bevart det beste av det vi kunne tilby før, og har supplert det med nye spennende fortellinger for dagens elever.

PRAKTISK INFORMASJON

Pris
Skoleklasser, SFO og barnehager kommer gratis inn på KUBEN i åpningstiden, og omvisning koster ingenting. Eventuelt undervisningsmateriell må imidlertid skolene dekke.


Bestilling
Husk å bestille i god tid. Da har dere størst mulighet til å få ønsket tidspunkt.

Vi tar forbehold om endringer.

Kontakt våre pedagoger:
            -Museumspedagog Kari Helene Kullerud, telefon: 907 71 888 
            e-post: kari.helene.kullerud@aama.no

            -Museumspedagog Jenny Eik Pilskog, telefon: 960 95 320 
            e-post: jenny.eik.pilskog@aama.no

            -Arkivpedagog Gaute Chr. Molaug, telefon: 960 95 322 
            e-post: gaute.chr.molaug@aama.no

Forberedelse
Vi som jobber på KUBEN ønsker at skolen er målrettet når den besøker oss, og vi setter pris på å forberede besøket sammen med skolen/læreren. Skolene kan be om skreddersydde pakker når de holder på med tema/prosjekt. Vi tar også gjerne imot prosjektgrupper med egne problemstillinger. Uansett er det en fordel hvis vi får vite om skolenes prosjektuker på forhånd, dersom dere har tenkt å sende elever hit på egenhånd. Elevene bør ringe og avtale besøk.

Gruppestørrelse
For at elevene skal få best utbytte av våre opplegg, er det viktig at gruppene ikke blir for store. Det er viktig at alle elevene kommer nær nok det utstilte materiale og får god kontakt med våre pedagoger. Noen av våre opplegg er imidlertid tilpasset større elevgrupper.

Spising/etterarbeid
Dersom dere ønsker å ta med dere lunsj/matpakke, har vi to undervisningsrom og kjøkkenet på Langsæ gård som kan brukes til dette. Husk å avtale med pedagogene på forhånd.

I tillegg til to undervisningsrom i hovedbygningen, har vi et arbeidsrom på kjøkkenet på Langsæ gård. Disse rommene bruker vi, i tillegg til spising, til praktisk etterarbeid etter en del av undervisningsoppleggene våre.

SFO
Vi vet at den vanlige SFO-tiden ofte er for knapp til at man rekker å besøke oss. I feriene, derimot, er barna på SFO mange flere timer, og de voksne ønsker ofte å gi elevene gode ferieopplevelser. Ta kontakt, så lager vi ofte skreddersydde opplegg som passer til årstiden og/eller gruppa. Husk også her at det er lurt å komme med små grupper av gangen.

Planleggingsdag
Hvis dere vil legge en planleggingsdag eller en del av en planleggingsdag hit, kan vi være behjelpelig med opplegget. Hvis noen ønsker besøk av en av våre pedagoger for å presentere det vi har å tilby, kommer vi gjerne på en planleggingsdag eller lærermøte.