Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Avlevering av privatarkiv

KUBEN samler inn, bevarer og formidler privatarkiver fra hele Aust-Agder. Privatarkiv er arkiver som er skapt av private, som til eksempel bedrifter, organisasjoner, foreninger, privatpersoner samt gårdsarkiver og samlinger. Privatarkivene er interessante som historiske kilder og er et viktig tillegg og korrektiv til offentlig kildemateriale.

Per 1.1.2013 var det registrert om lag 1500 privatarkiv i våre samlinger. Disse tilsvarer om lag 3000 hyllemeter med arkiv. Eldste dokument i samlingene er et skinnbrev fra 1341. De fleste av våre arkiver er tilgjengelige for publikum på vår lesesalen, med det forbehold om at noe materiale er underlagt adgangsbegrensninger av hensyn til personvern og opphavsrett.

Avlevering av privatarkiv
Det er mulig å avlevere privatarkiv til KUBEN.
Ta kontakt med ansvarlig for privatarkiv, Lise Råna, dersom du har privatarkiv eller kjenner til arkiv som ønskes avlevert. Bruk gjerne Henvendelsesskjema ved avlevering av privatarkiv.

For mer informasjon om avlevering av privat arkiv se KUBENs bevaringspraksis for privatarkiv.

Bevaring og innsamlingsplan for privatarkiv i Aust-Agder
KUBEN har utarbeidet en bevarings- og innsamlingsplan for privatarkiv fra Aust-Agder. Formålet med planen er at den kan brukes i det fremtidige arbeidet med bevaring og innsamling av privatarkiver skapt i fylket.

Planen inneholder informasjon om hva slags privatarkiver som allerede er samlet inn fra Aust-Agder, og hva slags arkivmateriale som bør prioriteres å bevare for å gi et mest mulig komplett bilde av Aust-Agders historie og samfunnsutvikling.

Bevaringsplanen er tilgjengelig her: Bevarings- og innsamlingsplan for privatarkiv fra Aust-Agder


Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen