Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Slaveskipet "Fredensborg"

 GC07805 Print
 GC07805 Print

Samfunnsfag

Hvorfor sank et dansk-norsk slaveskip ved Tromøya? Var det slaver ombord da det sank? Dette får elevene svar på når vi tar dem med i utstillingen om slaveskipet "Fredensborg"s siste reise.

"Fredensborg" seilte fra København i 1767 på en reise i triangelfart. Planen var å gå til det vi i dag kaller Ghana med våpen, krutt og brennevin. Når lasten var solgt, skulle det lastes inn slaver. Slavene ble fraktet fra Afrika til Karibia ombord på "Fredensborg". På øya St.Croix skulle slavene selges for å jobbe på sukkerplantasjene. For pengene de tjente ble det kjøpt sukker, bomull, fargetre og rom tilk det Guinesiske kompaniet i København.

Men skipet kom aldri tilbake til København. På hjemveien forliste skipet øst for Tromøy 1. desembet 1768. I september 1974 ble vraket funnet av lokale dykkere, og utstillingen bygger på funnene fra den marinarkeologiske utgravningen som skjedde etter funnet. Alle protokoller og loggbøker fra skipet ble reddet ved forliset. Derfor kan vi følge reisen nesten time for time.

(spesielt egnet for 7. trinn)
Maks antall elever: 30
Varighet: 45-60 minutter

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen