Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Utstilling Krakket i Arendal i 1886

Axel Herlofson
Axel Herlofson  
Krakket Dokumenter
Originale dokumenter  
Axel Herlofson
Axel Herlofson  

Dette er en av KUBENs store permanente utstillinger og er laget som en visuell opplevelsesutstilling for å gjenskape noe av miljøet i Arendal i 1880-årene. 

Krakket i 1886 rammet Arendal som lyn fra klar himmel, og ble en katastrofe for både byen og distriktet rundt. I ettertid skulle det ikke snakkes om dette i den tidligere så rike byen.

Banker, bedrifter og rederier gikk konkurs på løpende bånd og byborgere, sjøfolk og bønder mistet pengene sine. Innsamlingsaksjoner og nødsarbeid ble satt i gang, flere utvandret til Amerika, og Det norske arbeiderparti ble dannet.

I utstillingen stilles spørsmålene: Hvordan kunne dette skje? Var det feilinvesteringer i seilskip som var årsaken til krakket? Eller lå årsaken i vekselrytteri, svindel og forfalskninger?

Krakk og økonomisk ustabilitet er aktuelt i verden den dag i dag. Ved å lære av historien står vi kanskje bedre rustet til takle dagens utfordringer? Det er blant annet laget en film til utstillingen hvor Professor Erik Reinert forteller om kapitalismens sykluser, og ulike årsaker til at økonomiske kriser oppstår.

Krakket Dokumenter
Originale dokumenter  
Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen