Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Arne Vinje Gunnerud Skulptur

avg_Solvogn-II_KUBEN
Arne Vinje Gunneruds skulptur Solvogn II kan du se i utstillingen på KUBEN i Arendal.  
avg_Solvogn-II_KUBEN
Arne Vinje Gunneruds skulptur Solvogn II kan du se i utstillingen på KUBEN i Arendal.  
Utstillingen "Arne Vinje Gunnerud Skulptur" er en fantastisk flott skulptursamling etter billedhugger og arendalskunster Arne Vinje Gunnerud.

Arne Vinje Gunnerud så på kunst som et universelt språk – et viktig redskap i kommunikasjonen mellom mennesker. «Kunst taler der det vanlige språk ikke strekker til», sa han.

Den maritime verden er et gjennomgangstema hos Gunnerud. I forhistoriske kunst og norrøn mytologi fant han metaforer for å kunne beskrive forhold i sin samtid.

Gunnerud arbeidet vesentlig i bronse, tre og stein. Han hadde en stor produksjon og omfattende utstillingsvirksomhet i inn- og utland. Offentlige arbeider av Gunnerud finnes over hele Norge og i enkelte andre land. Han er også representert ved en rekke kunstmuseer.

Arne Vinje Gunnerud var født i Oslo, men bodde mesteparten av sitt liv i Arendal. Han var utdannet ved Kunst- og Håndverksskolen og Statens Kunstakademi.

Samlingen eies av Aust-Agder Fylkeskommune, mens KUBEN har forvaltnings- og formidlingsansvaret. Utstillingen åpnet søndag 29. november 2015.