Kulturkveld: Hvorfor spiser vi som vi gjør her i Norge?

Hva spiste man før? Hvordan tilberedte man maten? Hvor mange måltider hadde man? Hvordan har ferdigheter, kunnskaper og ideer blitt reprodusert og endret? Dette er bare noen av spørsmålene sosiolog Annechen Bahr Bugge vil belyse i sitt foredrag.
Med utgangspunkt i boken sin Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere - mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid vil hun snakke om hvor vi har fått impulsene fra, hvilke perioder som har vært viktige i endringen av kostholdet vårt, og hvordan vi spiser i dag. Med eksempler fra Sørlandet vil hun illustrere hvordan ferdigheter, kunnskaper og ideer har blitt reprodusert og endret og hvordan hendelser, nye betingelser og erfaringer har påvirket spisevanene våre gjennom tiden.
Inngang: 100 kr. Billetter kjøpes på nett eller i resepsjonen ved ankomst.
Gratis for årskortholdere.
Velkommen!
Bildetekst: Tidslinje over utviklingen av kostholdet i Norge fra 1500-tallet til 1900-tallet.