Velkommen til et digitalt KUBENbesøk

Digitalt Besoek
Digitalt Besoek
Sjekk hva vi har å by på!

Koronaviruset gjør det dessverre umulig for oss å holde museet åpent og invitere deg fysisk til våre utstillinger. Men i løpet av det siste året har vi jobbet iherdig med å utvikle et variert digitalt tilbud, slik at du får Aust - Agders historie tilgjengelig for deg døgnet rundt via mobil eller PC. Og det er mye spennende å utforske!

Mat og historiske oppskrifter
Er du interessert i mat og historiske oppskrifter må du følge med på oselia.noHer formidler vi mat og oppskrifter anno 1870-1885, samt morsomme og interessante gjenstander fra samlingene våre som er vel verdt dagens lys. Vi ønsker også å formidle historier fra arkivene som vil være med på å sette Oselia og familien Eyde inn i en kulturhistorisk kontekst.

Våre flotte gjenstander
gjenstand.no presenterer vi gjenstander fra samlingen vår og historien rundt dem. 

Historier fra arkivene
I arkivmagasinene på KUBEN oppbevares millioner av dokumenter. Menneskelige avtrykk i form av tekst, tegning, kart og foto. Hvert avtrykk har en opprinnelse,  inngår i en større sammenheng og har en historie å fortelle. På avtrykk.no presenterer vi historier hentet fra våre arkiver.

Spennende artikler på nettsiden
På våre nettsider har vi digitalisert mange spennende artikkler fra blant annet Aust-Agder-Arv, Nytt om gammelt og Spaltestafetten. Ta en titt her så finner du mye bra lesestoff du kan kose deg med hjemme i din egen stue.

Podcast
Liker du å lytte til podcast? Vi har produsert to serier med podcast med historier fra vårt arkiv. Nå kan du velge mellom De hvite seil  og høre ramsalte historier fra seilskutetiden eller Polarpionerer som handler om norsk stolte historie som polarnasjon. 

Sosiale medier
Du kan også treffe oss på facebook (https://www.facebook.com/kubenarendal) og på Instagram (kuben_museumogarkiv) eller Pinterest (Kuben photoarchive Arendal).

Digitalt museum
Vil du se flere gjenstander fra KUBEN, eller andre museer, kan vi anbefale digitaltmuseum.no. Dette er en nasjonal digital base hvor alle landets museer legger ut bilder og informasjon om gjenstander fra sine samlinger.

Digitalt arkiv
Er du på jakt etter arkiv på nett, vil du finne noen av våre dokumenter og protokoller på digitalarkivet.no. Der vil du også finne arkivmateriale fra andre arkiver i Norge.

KUBEN på KulturPunkt
Søndagsturen blir aldri den samme! Last ned gratisappen KulturPunkt på din mobil og oppdag kulturhistoriske steder i nærheten av deg. Vi har registrert en mengde severdigheter i denne appen og mobilens GPS vil finne dem til deg når du er på turen. Enklere blir det ikke!  Les mer om dette her.

Gamle bilder
agderbilder.no finner du bilder fra hele Agder. Vi publiserer stadig nye bilder fra samlingen vår her. 

Vi håper du kan kose deg med et digitalt KUBENbesøk i tiden fremover. Vi gleder oss til vi igjen kan åpne dørene og ta i mot dere. I mellomtiden ses vi på nett :)