Velkommen til et digitalt KUBENbesøk

Digitalt Besoek
Digitalt Besoek

I våre digitale kanaler får du Aust - Agders historie tilgjengelig døgnet rundt- og det er mye spennende å utforske!

Mat og historiske oppskrifter
Er du interessert i mat og historiske oppskrifter må du følge med på oselia.noHer formidler vi mat og oppskrifter anno 1870-1885, samt morsomme og interessante gjenstander fra samlingene våre som er vel verdt dagens lys. Vi ønsker også å formidle historier fra arkivene som vil være med på å sette Oselia og familien Eyde inn i en kulturhistorisk kontekst.

Våre flotte gjenstander
gjenstand.no presenterer vi gjenstander fra samlingen vår og historien rundt dem. 

Historier fra arkivene
I arkivmagasinene på KUBEN oppbevares millioner av dokumenter. Menneskelige avtrykk i form av tekst, tegning, kart og foto. Hvert avtrykk har en opprinnelse,  inngår i en større sammenheng og har en historie å fortelle. På avtrykk.no presenterer vi historier hentet fra våre arkiver.

Spennende artikler på nettsiden
På våre nettsider har vi digitalisert mange spennende artikkler fra blant annet Aust-Agder-Arv, Nytt om gammelt og Spaltestafetten. Ta en titt her så finner du mye bra lesestoff du kan kose deg med hjemme i din egen stue.

Podkast
Vi har produsert to podcastserier med historier fra våre arkiver. Podcastserien «De hvide Seil – historier fra den Sørlandets siste seilskutetid» gir deg ramsalte historier fra seilskutetiden. Podcastserien «Polarpionerene – Polarhistorien sett fra Sørlandet» trekker frem sørlendinger og skip fra landsdelen som har bidratt i norsk og internasjonal polarhistorie. 

Sosiale medier
Du kan også treffe oss på facebook (https://www.facebook.com/kubenarendal) og på Instagram (kuben_museumogarkiv) eller Pinterest (Kuben photoarchive Arendal).

Nettarrangementserien "Dypdykk i KUBENs magasiner" 
I de fire korte filmene viser museolog Anne K. Pettersen og arkivar Anne Gaaserud frem de mest unike gjenstander og arkivstykker fra våre samlinger og forteller deres spennende historier! Se alle episoder her.

Digitalt museum
Vil du se flere gjenstander fra KUBEN, eller andre museer, kan vi anbefale digitaltmuseum.no. Dette er en nasjonal digital base hvor alle landets museer legger ut bilder og informasjon om gjenstander fra sine samlinger.

Digitalt arkiv
Er du på jakt etter arkiv på nett, vil du finne noen av våre dokumenter og protokoller på digitalarkivet.no. Der vil du også finne arkivmateriale fra andre arkiver i Norge.

KUBEN på KulturPunkt
Søndagsturen blir aldri den samme! Last ned gratisappen KulturPunkt på din mobil og oppdag kulturhistoriske steder i nærheten av deg. Vi har registrert en mengde severdigheter i denne appen og mobilens GPS vil finne dem til deg når du er på turen. Enklere blir det ikke!  Les mer om dette her.

Gamle bilder
agderbilder.no finner du bilder fra hele Agder. Vi publiserer stadig nye bilder fra samlingen vår her. 

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her
Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen