Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Slektsforskerkveld med arkivdetektiven Kai-Samuel Vigardt

20. jun 2024 kl. 19:00 - 21:00
Bestill billetter her

Velkommen til slektsforskerkveld med Kai - Samuel Vigardt. 

Kai-Samuel Vigardt er kjent fra Nrk-serien «Ukjent arving». På torsdag 20. juni kommer han til KUBEN for å fortelle om hvordan han jobber med slektsforskning med utgangspunkt i sitt prosjekt om Romanifolket/Taterne - kalt de reisende. 

Kai-Samuel vil ta oss gjennom en kortfattet del av historien til Romanifolket/Taterne, beskrive noen viktige kilder i jakten på reisende slekt, og enkeltfortellinger om folkets egen kamp for å overleve.

De reisende
De reisende har en 500 år lang historie i Norge. Fra midten av 1800-tallet og opp mot slutten av 1980-tallet førte norske myndigheter en hardhendt assimileringspolitikk mot folkegruppen, omtrent 1/3 av alle barna ble tatt fra foreldrene, familier ble satt på arbeidsleir og tvangsbosatt rundt omkring i store deler av landet. På tross av all motstanden fra myndighetenes side lever den lille minoritetsgruppen fortsatt midt i blant oss i det norske samfunnet. Dessverre har mange valgt å holde sin identitet som reisende skjult, samfunnet har gjort for mye urett til at mange ønsker å stå frem.

Inngang: 90 kr 

Bestill billetter på nett her eller i resepsjonen ved ankomst.